een familie- en onafhankelijk bedrijf
importeur en distributeur van alternatieve en duurzame dranken.

 

familiegezind

In onze bedrijfsvoering blijven we trouw aan onze ontstaansgeschiedenis. We begonnen als een familiebedrijf en we houden ervan om onze contacten ook als familie te behandelen: vriendelijk, informeel, flexibel en met wederzijds vertrouwen. Zo onderscheidt onze intieme onderneming zich van grotere targetgedreven bedrijven: bij ons ben je altijd in goed en bekend gezelschap.

 

 

alternatief

Wij hebben een frisse kijk op frisdrank. En dan niet alleen omdat we andersoortige frisdranken leveren. Wij koesteren de alternatieve makers die ze produceren, de alternatieve locaties die ze schenken en de alternatievelingen die ze graag mogen drinken. Kom je naar ons kantoor of een van onze feestjes, dan merk je meteen dat wij ons altijd al hebben ondergedompeld in subcultuur, uit liefde voor het alternatieve.

 

 

duurzaamheid

Wij zijn ons ervan bewust dat we een verantwoordelijkheid hebben naar het milieu en de samenleving. Daarom is het bijzonder belangrijk voor ons om te gaan voor een 100% duurzame onderneming.  We zijn er nog niet, maar we werken ons een slag in de rondte om onze bedrijfsvoering circulair te maken, op de lange termijn.

 

enkel glas

Het is onze overtuiging dat herbruikbare glazen flessen de toekomst zijn. Glas is tot 100% recycleerbaar en elke fles kan wel 50 keer worden hergebruikt. Als materiaal gaat glas al eeuwen mee en dat is niet voor niets: in tegenstelling tot PET plastic, verspreidt glas geen vieze geurtjes, bijsmaak of microdeeltjes. Door enkel herbruikbaar glas te leveren, stoppen wij telkens weer onze boodschap in de fles: “Deze komt nooit in de plasticsoep terecht.”

De Naam


Wie noemt er nou z’n bedrijf naar z’n eigen moeder? Dat deed Nicolas. Dit omdat Mevrouw Lovibond hem altijd heeft gesteund, zelfs bij zijn vreemdste projecten. Toevallig heb je hier een project onder ogen dat uitgroeide tot een pareltje van een bedrijf.

Wij hebben er onze zaak van gemaakt om Europa’s smakelijkste dranken te leveren met eigenwijze stijl, grootse zorgvuldigheid en onnavolgbare precisie. 

Onze Visie


Vroeger onderscheidde het doorsnee café zich met voornamelijk alcoholische dranken en werden vernieuwende frisdranken er wat lauwtjes ontvangen. Toch probeerden we die te slijten, want wij geloven dat verantwoord drinken niet enkel draait om alcoholconsumptie. Wij willen immers niet leven in een wereld vol mierzoete mainstream dranken in lelijke PET-flessen die multinationals verrijken terwijl ze het milieu vervuilen.

Ons steeds bewustere publiek is het blijkbaar met ons eens. Daarom blijven wij ze de lekkerste alternatieve frisdranken van het Europese continent leveren op een zo duurzaam mogelijke wijze. Niet al onze softe waarden zijn telbaar, maar we doen er alles aan om ze mee te laten tellen. 

Onze Geschiedenis


In 2013 was Nicolas op een geheime missie naar de Berlijnse clubscene en ontdekte hij een onderwereld van alternatieve frisdranken. Het lukte hem om 60 kratten in zijn vaders camionette te proppen. En het lukte hem ook om een pact te smeden met zijn broer Jérome die in Brussel al vele bars ontwierp. Dit nachtelijke netwerk werkte als een perfete synergie: de koude kratten verkochten als warme broodjes.

Wat begon als een sporadische familieaangelegenheid, groeide door de jaren heen uit tot een stabiele handel, met nu ook Gilles als vaste kracht in het Lovibond team. Vandaag de dag bestrijkt ons netwerk heel België en zijn wij de exclusieve importeurs van het merk Fritz-Kola. Door al hun glazen flessen, ziet onze toekomst er rooskleurig uit.