Yoko:
Organische
Matcha
Thee

Organische Matcha Thee


Yoko

Yoko Ma-tcha. YOKO MATCHA. Gewoon zeggen of schreeuwen van het woord zal je een goed gevoel geven.

Ik weet het, zo gepresenteerd, het lijkt moeilijk te geloven, ook al heb ik de meeste gezondheidsvoordelen weggelaten. Matcha's geschiedenis verdient een paar woorden: hoewel het als een Japanse plant wordt beschouwd, begon het verhaal van matcha in het 10e-eeuwse China, waar het werd gereserveerd voor de keizers van de Song-dynastie vanwege zijn grootsheid.

De keizer was als 'raak mijn geweldige matcha niet aan, jullie boeren' en mensen gehoorzaamden uit angst om een ​​of twee leden te verliezen. Twee eeuwen later kwam het naar Japan, waar boeddhistische monniken en samurais het als een wondermiddel beschouwden dat je langer doet leven en je helpt te mediteren. Tot op de dag van vandaag houden Japanners nog steeds veel van matcha en drinken het ceremonieel. Hoe dan ook, matcha is speciaal: net als andere 'schaduwtheeën' wordt het 30 dagen beschermd tegen zonnestralen voordat het wordt geoogst, waarna het wordt gemalen en geslagen (ja, geklopt! - hoe cool is dat?).

Dit betekent dat Yoko Matcha niet wordt toegediend - of wordt gebrouwen, zoals de Britten zeggen - maar eigenlijk wordt gemengd met ongerept bronwater en ongeraffineerde rietsuiker voordat het door u wordt gebotteld en gekocht, omdat u een geweldige smaak heeft en weet wat goed voor u is. Meer info op www.drinkyoko.com

→ Meer info op www.drinkyoko.com

 

Beschikbaar bij lovibond drinks:

yoko organic matcha 33 cl


Abonneer op onze nieuwsbrief